רשלנות רפואית בניתוח – טרם הניתוח ולאחריו

 

לצערנו, מדי שנה בישראל מתים לא מעט אנשים כתוצאה מרשלנות רפואית בניתוח. מלבד מוות, ניתן עדות ללא מעט נזקים גופניים שונים אשר עלולים להיגרם לאדם כתוצאה מרשלנות רפואית בניתוח.

אם אתם תוהים מהי רשלנות רפואית בניתוח או האם בניתוח שאתם עברתם ונפגעתם במהלכו הייתה רשלנות רפואית שגרמה לכך, כדאי מאוד שתמשיכו לקרוא את המידע במאמר הבא אודות רשלנות רפואית בניתוחים.

רשלנות רפואית בניתוח- במה מדובר?

בהתאם לחוק, ניתן לומר כי אי נקיטה של רמת זהירות סבירה או רמה של מיומנות סבירה במשלח היד של האדם, תחשב רשלנות. כמובן שמדובר על רשלנות אשר גרמה נזק למטופל. בגין זאת, הוא יכול לתבוע תביעת רשלנות רפואית.

ניתן לומר כי רשלנות רפואי בניתוח גב או בכל ניתוח אחר תקבע על ידי נזק שנגרם לאדם במהלך הניתוח או אחרי הניתוח בגין טיפול לא סביר שקיבל מהצוות הרפואי, מהמנתח ועוד. בכדי לבדוק האם מדובר ברשלנות רפואית, יש צורך שמומחה מהתחום יתרשם מההתנהלות שהייתה במהלך הניתוח או אחריו ויחליט האם מדובר על התנהגות סבירה של מנתח או איש צוות רפואי היה נוקט בה באותה הסיטואציה או שמא מדובר על התנהלות לא תקינה שמנתח או איש צוות רפואי אחר לא היה נוקט בה באותה הסיטואציה.

רשלנות רפואית בניתוח והקשר הסיבתי

חשוב לדעת שלא מספיק להוכיח שהתרחשה רשלנות רפואית במהלך הניתוח או לאחר הניתוח, אלא, יש צורך גם להוכיח שהרשלנות במהלך הניתוח או לאחר הניתוח גרמה לנזק למטופל. לא פעם הקשר שבין הרשלנות הרפואית שהייתה בניתוח או אחריו לבין הנזק היא ברורה, אך לעיתים היא לא ברורה ואז יהיה קשה להוכיח זאת, כך לדוגמא: במקרים שבהם נגרם נזק למטופל אשר יכול להיגרם ממגוון סיבות שונות ויש צורך להוכיח שהסיבה שגרמה לנזק היא הרשלנות במהלך הניתוח או אחריו.

חשוב מאוד לזכור שניתוח איננו הליך פשוט. מלכתחילה מדובר על הליך מורכב שכולל בתוכו לא מעט סיכונים. במקרים שבהם לא מספיק ברור כי התקיימה רשלנות רפואית שבגינה נגרם נזק לאדם בניתוח, הרי שבית המשפט יפעל בדרך של פסיקת פיצוי יחסי בגין האובדן של הכיסויים או שיעביר לנתבעים את חובת ההוכחה כי לא רשלנות רפואית בניתוח היא זו שגרמה לנזק. במצבים שכאלה בית המשפט גם יכול לקבוע כי התובע לא עמד בנטל הראייה.

שלבים בניתוח שבהם עלולה להתרחש רשלנות רפואית

בניתוחים ניתן לחלק רשלנות רפואית לשלושה סוגי מקרים והם: רשלנות רפואית לפני הניתוח, תוך כדי הניתוח ולאחר הניתוח. לפני הניתוח הסיבות יכולות להיות בחירה בשיטת ניתוח שלא מתאימה למצב של החולה, בחירה בטכניקה של הרדמה שגויה, אי מתן הסברים או אי הסכמה מדעת של המנותח לביצוע הניתוח ועוד.

בשלבי הניתוח עצמו עלולה להיות רשלנות בביצוע פעולה לא נכונה במהלך הניתוח, באי הקפדה על סטריליות, פגיעה בכלי דם ועוד. כמובן שלא כל סיבוך בניתוח או טעות יוגדרו כרשלנות רפואית ובכדי להוכיח זאת יש צורך בחוות דעת של מומחה רפואי המעידה על הרשלנות שהתבצעה ובהתאם לכך על הנזקים.

לאחר הניתוח גם יכולה להיות רשלנות רפואית לרבות: אי מתן תשומת לב לסימנים שיכולים להעיד על בעיה כלשהי, על זיהום שנוצר כתוצאה מהניתוח, טיפול לא נכון, שימוש בתרופות שמסכנות את החולה ועוד.

בכדי לתבוע בצורה הטובה ביותר בגין רשלנות רפואית בניתוח, חשוב מאוד לבחור בשירותיו של עוד רשלנות רפואית מקצועי ומנוסה.